مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای گیلان به اهمیت تولید انرژی از زباله اشاره کرد و از دعوت سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در این بخش خبر داد

به گزارش صفیر گیلان از رشت، با توجه به تغییرات اقلیمی و کاهش منابع انرژی تجدیدناپذیر، توسعه نیروگاه‌های انرژی تجدیدپذیر به عنوان راهکاری پایدار برای تأمین نیازهای انرژی جوامع بشری اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است.

این نوع نیروگاه‌ها نه تنها به کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی کمک می‌کنند، بلکه به حفظ محیط‌زیست و کاهش آلودگی نیز می‌انجامند. در این راستا، استان گیلان نیز در حال پیشرفت در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر است.

پنجمین کارگروه انرژی و تأمین نیازهای ضروری شورای پدافند غیرعامل با دستور کار گزارش پیشرفت پروژه اتصال خط لوله انتقال سوخت گازوئیل به نیروگاه شهید بهشتی لوشان و همچنین دستورالعمل اجرایی نحوه تداوم کارکرد نانوایی‌ها در شرایط اضطراری تحت عنوان طرح سرلشکر شهید آبشناسان، در سالن اجتماعات پیامبر اعظم(ص) شرکت برق منطقه‌ای گیلان برگزار شد.

محمود دشت بزرگ، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای گیلان و رئیس کارگروه انرژی و تأمین نیازهای ضروری، در این نشست گفت: در برهه کنونی که کشور با ناترازی در حوزه انرژی روبه‌رو است، باید منبع پایدار و لایزالی برای تأمین انرژی فراهم کنیم. منبعی که نامحدود بوده و قبل از مصرف جایگزین شود تا از هرگونه تهدیدی در زمینه تولید برق ایمن باشیم.

وی همچنین به روند گذار از انرژی‌های تجدیدناپذیر به سوی انرژی‌های تجدیدپذیر در بسیاری از کشورها اشاره کرد و افزود: با این رویکرد و دیدگاه و ضرورت ایجاد و توسعه فرهنگ نیروگاه‌های تجدیدپذیر به عنوان منابع دائمی و همیشگی تأمین انرژی، در حال احداث نیروگاه خورشیدی در منطقه جنوب استان به ظرفیت ۲۰ مگاوات هستیم که از جنبه رفع ناترازی برق و حداقل کردن آن و همچنین از جنبه پدافندی حائز اهمیت است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای گیلان بر اهمیت کار فرهنگی در عرصه انرژی تأکید کرد و گفت: توسعه فرهنگ احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر و نهادینه‌سازی فرهنگ استفاده درست و منطقی از انرژی می‌تواند کمک شایانی به کاهش ناترازی برق کند.

او همچنین اعلام کرد که کارشناسان شرکت برق منطقه‌ای گیلان آماده آموزش و ارتقای فرهنگ استفاده بهینه از انرژی برای دانش‌آموزان، معلمان و دبیران در مقاطع مختلف تحصیلی هستند.

دشت‌بزرگ در ادامه به ابرچالش استان در حوزه زباله اشاره کرد و گفت: تولید انرژی برق از زباله یا طلای کثیف از جنبه زیست‌محیطی از ضرورت و اهمیت بسزایی برخوردار است.

وی همچنین از دعوت سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در این بخش خبر داد و ابراز امیدواری کرد که گام‌های مؤثری در این حوزه برداشته شود.

در نهایت، با توجه به اهمیت روزافزون نیروگاه‌های انرژی تجدیدپذیر، می‌توان گفت که گیلان با برنامه‌ریزی‌های دقیق و همکاری‌های گسترده، در مسیر تأمین انرژی پایدار و حفاظت از محیط‌زیست گام برمی‌دارد، این تلاش‌ها می‌تواند نه تنها به تأمین نیازهای انرژی استان کمک کند، بلکه به عنوان الگویی برای سایر استان‌ها نیز مطرح شود