اختصاصی/صفیر گیلان، ظهر امروز نشست خبری جمعی از اصحاب رسانه با هدف جلوگیری از رواج شایعات در خصوص «ویروس کرونا» مهمان ناخوانده این روزهای گیلان، با حضور دکتر محمدرضا نقی پور، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه و سخنگوی دانشگاه همچنین دکتر آیدین پورکاظمی، متخصص بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد. پورکاظمی در ابتدا با […]
اختصاصی/صفیر گیلان، ظهر امروز نشست خبری جمعی از اصحاب رسانه با هدف جلوگیری از رواج شایعات در خصوص «ویروس کرونا» مهمان ناخوانده این روزهای گیلان، با حضور دکتر محمدرضا نقی پور، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه و سخنگوی دانشگاه همچنین دکتر آیدین پورکاظمی، متخصص بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد.
پورکاظمی در ابتدا با اشاره به شایعات اخیر در خصوص همه گیر شدن این ویروس اظهار کرد: این بیماری یک نوع بیماری نوظهور است و ما روزانه شاهد این امر هستیم که هرفردی با کاراکتر شخصیتی مربوط به خود در رابطه با این موضوع متاسفانه آمار و اطلاعات غلط به مردم ما داده است و موجب افزایش میزان شایعات و همچنین ایجاد رعب و وحشت بین مردم شده است.
در کشور جین هم شناخت بیماری با بررسی و در طی زمان مشخص شد و چه تعداد نظریه در دنیا در بحث این ویروس که از کجا آمده پخش ولی اطلاعات علمی آن در ۵ روز با ۵۰ روز خیلی متفاوت بود و ممکنه علت ابتدا به چیزهای متعدد نسبت داده شود و ممکن به خوردن هر چیزی این بیماری را نسبت دهند و یا مختص انسان است و این مراحل در تمام ویروس های نو ظهور بوده است.
وی در ادامه گفت: با توجه به پرسش هایی که از سوی خبرنگاران به ما ابلاغ شد، لازم به ذکر است که بگوییم این همه آمار و ارقامی که از سوی مردم خواسته شده تا مسئولین ذی ربط پاسخگو باشند، نشات گرفته از ترس بیجا است. برای مثال اینکه در کجای استان گیلان برای اولین بار بیماری در بدن فردی رویت شده چه تاثیری بر بهبود این روند خواهد داشت؟!
این متخصص عفونی در ادامه در رابطه با نحوه پیشگیری از ابتلا به این بیماری هشدار داد: ماسک عامل پیشگیری از این بیماری نیست. فرد بیمار فقط در صورت عطسه و یا سرفه آن هم تا فاصله دومتری امکان انتقال ویروس به فرد دیگر را خواهد داشت.
وی افزود:هرچیزی در جای خودش باید استفاده شود، استفاده بی رویه از ماسک چیزی جز پر رنگ کردن کلیت این ویروس نیست و این جو بزرگ جمعیتی ماسک به صورت در خیابان چیز خوبی نیست.
وی ادامه داد: اعتماد به نفس کاذب خود بیشتر باعث انتقال بیماری میشود. هشدار برای استفاده از ماسک نوعی اعتماد به نفس کاذب دادن به مردم است. بیشترین راه انتقال این بیماری از دستها و تماس با سطوح است. مردم به جای استفاده از ماسک باید از دستکش و شستشوی مداوم دست و صورت بهره ببرند.
پورکاظمی در خصوص آمار مبتلایان به بیماری کرونا نیز اظهار کرد: ۸۰ درصد از افرادی که این ویروس وارد بدن آنها میشود ممکن است به طور کلی متوجه بیمار بودن خود نباشند یا دچار سرماخوردگی ساده شده باشند و بهبود یافته باشند.
وی افزود: مشکل ما در بیمارستانها همراه بیماران هستند که ما باید تا حد ممکن همراه بیمار را از این فضا دور کنیم.
وی خطاب به خبرنگاران گفت:اینکه کجای استان اولین نفر مبتلا شده چه تاثیری دارد مهم افزایش بیماری و تعداد کشته شدگان و اینکه ما به مردم خبر بدهیم چه تعداد مردن کمکی به مردم نمی کند و اینکه امار و ارغام در می اورید یک اطلاعات عمومی است که بیماری هست یا نیست کشته داده بله داده و چین هنوز هم داره کشته می دهد..
دکتر پور کاظمی تاکید کرد؛ ویروس کرونا در زیر گروه سنی ۱۰ سال مرگ و میر ندارد و تاکنون موردی از مرگ این گروه سنی به دلیل ابتلا به بیماری کرونا گزارش نشده است و همچنین کنترل و مهار بیماری کرونا با همکاری همگان امکان پذیر است و آنچه که از مردم انتظارست رعایت بهداشت فردی به ویژه شست و شوی مرتب دست ها است ولی دمای بالای ۳۰ درجه جلوی تکثیر ویروس کرونا را می گیرد اما این مهم قابل توجه است که باد گرم بدترین وسیله انتشار ویروس ها است بنابراین افراد از تردد غیرضروری در روزهای باد گرم خودداری کنند.
رسانه نظریه پخش می کند نه نقل علمی بلکه نقل علمی را ژورنال تهیه می کند و مهمترین رسالت رسانه در ارتباط با خبر اینکه واقعیات را درست منتقل کندو شفاف سازی و امروز این سوالات خبرنگاران حدث و گمان و اضطراب است نه چیز دیگر و متاسفانه فرد علمی با آگاهی در چنین جوی تحت تاثیر قرار می گیرد.
وی افزود: در زمان جنگ و در جنگ ها سلاح شیمیایی در جبهه بود و در جنگ شیمیایی دنیا هیچ وقت ماسک پخش نشد بلکه آموزش داده می شد که سربازان در جنگ شیمیایی چه کار کنند.
پور کاظمی با بیان اینکه شرایط حال حاضر کشور ما، شرایط شبه جنگی دارد نه کاملا به مانند جنگ، افزود: نمیشود همه امکانات را تقسیم کرد. بر طبق آمار رسمی اعلام شده از سوی مقامات کشور چین این ویروس تا کنون در بدن هیچ کودک زیر ده سالی یافت نشده است. این بیماری یک بیماری ریوی است و بیشتر در افراد مسن و سالمند که دچار بیماری های ریوی و این چنینی است یافت شده است که بخاطر همین موضوع پس از یک هفته از ابتلا به آنفولانزا وقتی شرح حال بیمار پیشرفت کند، میتوانیم بگوییم باید مراحل بعدی در بیمار بستری شود.
جنگ با کرونا ویروس اصولی باشد
این متخصص عفونی یادآور شد: ما از همه افراد مبتلا به آنفولانزا نمیتوانیم تست کرونا بگیریم الا جز موارد شدیدا مشکوک که با توجه به دستور پزشک متخصص این کار صورت خواهد پذیرفت و تست ها برای آزمایش به تهران ارسال گردیده میشود.
پورکاظمی در ادامه در رابطه با درمان این ویروس گفت: در حال حاضر با توجه به تحقیقات پزشکان چینی و تایید پزشکان ایرانی چند نوع دارو برای مبتلایان به این بیماری در گیلان هم در حال مصرف است. البته این به معنا نیست که این دارو را میتوان برای همه افراد سرماخورده و یا مبتلا به آنفولانزا به هرنوعی استفاده کرد.
فضای مجازی چیز خوب بدی است
وی از رسانه فرهنگ سازی را درخواست نمود و گفت: رسانه باید کمک کند تا مردم بدانند با ماسک همه چیز تموم نیست بلکه دست دادن مهم است که نباید تکرار شود و ۸۰ درصد افراد که ویروس به بدنشان می رسد ممکن است بیمار نشوند و ممکن افراد با رعایت بهداشت فردی هرگز بیمار نشوند.
وی افزود ؛این زمان زمان انفولانزا است و این ویروس بیش از ۲۰۰ نو است ولی همه این ویروس ها کرونا ویروس نیست و بهتره به راحتی حرف نزنیم رسانه حرف ها به آنها می رسد ولی نمی داند کدوم بگه کدوم نگه.
این پزشک از رسانه خواست تا با مراجع رسمی گفتمانسازی داشته زیرا مردم امروز به رسانه رو آوردند پس رسانه فرهنگ سازی و اطلاعات را درست منتقل کنند.
وی در پایان گفت: جای نگرانی نیست، وزارت بهداشت وظیفه دارد طبق پروتکل همه آمار مربوط به این بیماری را اعلام کند ولی مردم کمی آرامش خود را باید حفظ کنند.
اپیدمی قانون داره و در انتهای ایپدیمی ارتش میاد وسط و ویروس کرونا به فرمان ما نیست ما به فرمان ویروس و باید رفتاری داشته باشیم که آن را مهار کنیم.
تنظیم/زلیخا صفری راسته کناری
Saturday, 30 November , 2024