صفیر گیلان؛مدیر کل بهزیستی گیلان با تاکید بر اینکه روابط عمومی ها مثل آئینه هستند و  همه ی ما هر روز قبل از بیرون آمدن ازخانه خود را در آئیینه نگاه و مرتب می کنیم و روابط  عمومی هم  در یک سازمان عملکرد و اتفاقات حوزه مدیریت خود را می بیند و در صدد رفع نقایص تلاش می کند.

اختصاصی/صفیر گیلان؛صبح که می شود اولین نفری است که کرکره  کار و تلاش را  را در یک سازمان بالا می برد و شب نیز آخرین فردی است که خسته و بی رمق چراغ های  سیستم را به امید استراحت شبانه خاموش می کند.

اما دریغ از یک خواب راحت و ذهن بی دغدغه که در کنار خانواده و فرزندان آرام و قرار گیرد، به خصوص وقتی که شرایط ویژه ای برای مجموعه به وجود آمده یا مدیر قرار است یک نشست کاری یا دوستانه با مهمانان خاص خود برگزار کند

تازه اول دردسرها، هماهنگی ها، دوندگی ها و آمد و شد ها و تماس هایی است که باید با دیگر همکاران خود برقرار کند تا مبادا مراسم و جلسه آنگونه که باب میل مدیر است برگزار نشود.

یکی بنر می خواهد و دیگری متن سخنرانی و آن یکی طرحی مناسب با برنامه مذکور برای پوستر و کارت دعوت مدعوین، خلاصه یک حرفه است با یک دنیا کار و تلاش و دوندگی و یک دنیا حرف و درد دل، به قول یکی از همکاران روابط عمومی در ایران در اصل یک ابزار همه کاره است در خدمت مجموعه خود، بی آنکه ذره ای از این کاروتلاش دیده و یا منعکس شود.

و اما امروز همزمان با روز روابط عمومی ها و با حضور دکتر رضا جعفری مدیر کل بهزیستی گیلان نشست رابطین روابط عمومی شهرستانها و چند تن از خبرنگاران کارگاه آموزشی یک روزه سواد رسانه در سالن شهید خزائلی با حضور محمد پور استاد حوزه خبر و رسانه و اهل نظر در حوزه روابط عمومی گیلان به همت امام پناهی مدیر روابط عمومی بهزیستی گیلان برگزار شد.

روابط عمومی ها مثل آئینه هستند

مدیر کل بهزیستی گیلان ضمن تبریک روز روابط عمومی به رابطین روابط عمومی های ادارات بهزیستی استان یاد و خاطره شهیدان خدمت را گرامی داشت و گفت:امیدارم چنین جلسات در راستای اهمیتی که روابط عمومی ها در ادارت و سازمانها دارند افزایش پیدا کند.

جعفری با بیان اینکه طبق نظر سیاستمداران هر کشوری که افکار عمومی را در اختیار داشته باشد می تواند بر دنیا حکومت کند گفت؛افکار عمومی بر مدیریت تاثیر گذار است و لذا همه ی سازمانها اگر از این ظرفیت موجود استفاده کنند می توانند در حوزه مدیریتی موفق و اثرات ماندگاری ازخود بر جا می گذارد.

وی با بیان اینکه در نوع ارتباط رسانه با انسان موضوعی که مطرح است اینکه در یک دوره از تاریخ سنت ها رهبر افکار  است و سنت ها،آداب و رسوم تعیین کننده رفتار،امیال ،نگرش ها و افکارهای آدمی است و دوره دیگه دوره ای بود که صنعت چاپ به منصه ظهور رسید و آدمها می توانستند بنویسند،بخوانند و افکار و اندیشه های خود را انتقال دهند یعنی یک حوزه خودپسندی و خود شکوفایی بود.

مدیر کل بهزیستی گیلان دوره سوم  ارتباطات را  طبق نظر کارشناسان  دوره دیگر رهبر است که در این دوره چون یک خط فکری را دنبال می کنیم  می رسیم  دنیایی که امروزمستتر است  قدرت نرم و جنگ شناختی است و در این نظریه عرصه قدرت و عرصه جنگ تا به امروز تغییر کرده  و انهایی که سطح دانش و سطح فرهنگ را  در اختیار دارند می توانند  دنیا  را طبق خواسته و امیال خود بپرخانند و مدیریت کنند.

 جعفری تصریح کرد؛امروز آنهایی که رسانه در اختیارشان است این توانمندی وقدرت را دارند که موفق تر باشند و در سطح سازمانی نیز داستان همین گونه است و سازمانی که در حوزه مدیریت ارتباطات سواد داشته باشند هم می توانند پل ارتباطی بین جامعه مخاطب و سازمان باشد و هم بازخوردهای ناشی از عملکرد را مورد ارزیابی قرار دهد تا ببیند این عملکرد به مقصود نهایی رسید یا خیر و این در حوزه روابط عمومی مهم است.

وی بحث افکار سنجی را در سازمان مهم خواند و گفت:بحث اخبار در هر سازمان نیز مهم است زیرا سازمانی چون بهزیستی که مهجور واقع شده  چه اندازه می تواند در حوزه آسیب اجتماعی از ظرفیت جامعه کمک بگیرد و چه اندازه رسانه و افکار عمومی می تواند در مدیریت  تاثیر گذار باشد و این بستر را برای منافع سازمان ما فراهم می کند .

مدیر کل بهزیستی گیلان با تاکید بر اینکه روابط عمومی ها مثل آئینه هستند و  همه ی ما هر روز قبل از بیرون آمدن ازخانه خود را در آئیینه نگاه و مرتب می کنیم و روابط  عمومی هم  در یک سازمان عملکرد و اتفاقات حوزه مدیریت خود را می بیند و در صدد رفع نقایص تلاش می کند.

جعفری ضمن تشکر از روابط عمومی های شهرستانها که کار مهم را دنبال می کنند گفت: انشالله با مستند سازی ها بازخوردهای خوبی را که در شهرستان شاهد هستم نشان داده شود.

*نبود نیروهای تخصصی در حوزه روابط عمومی، گام نخست در بروز مشکلات اطلاع‌رسانی و ارتباط با افکار عمومی است*

مجیدرضا اصلاحی، معاون پشتیبانی و منابع انسانی بهزیستی گیلان، امروز در این نشست رابطان روابط عمومی ادارات بهزیستی شهرستان‌های گیلان، با تبریک روز روابط عمومی، از کمبود نیروهای متخصص در حوزه روابط عمومی و انفورماتیک به‌عنوان یکی از چالش‌های جدی دستگاه‌های دولتی یاد کرد.

وی با اشاره به اهمیت شفاف‌سازی در عملکرد دستگاه‌ها، گفت: نبود نیروهای تخصصی در حوزه روابط عمومی، گام نخست در بروز مشکلات اطلاع‌رسانی و ارتباط با افکار عمومی است. این مسئله باعث می‌شود فعالیت‌های سازمان‌ها به‌درستی به مردم منتقل نشود و همین امر زمینه‌ساز نارضایتی عمومی خواهد بود.

معاون پشتیبانی و منابع انسانی بهزیستی گیلان با تأکید بر اهمیت رسانه در عصر حاضر گفت: در بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب نیز تاکید شده که پیروز میدان کسی است که رسانه در اختیار او باشد. بنابراین شفاف‌سازی و تولید محتوای مؤثر، کلید اصلی ارتباط با جامعه است.

اصلاحی با بیان اینکه شفاف‌سازی صرفاً به معنای پاسخگویی نیست، بلکه به معنای ارائه اطلاعات درست و مؤثر به مردم است، افزود: روابط عمومی، فضای مجازی و رسانه‌ها سه ضلع مثلث ارتباطی هستند که بدون وجود آن‌ها نمی‌توان ارتباط مؤثری با جامعه برقرار کرد.

وی با اشاره به تنوع فعالیت‌های اجتماعی سازمان بهزیستی بیان کرد: نبود نیروهای متخصص روابط عمومی در سازمان‌هایی مانند بهزیستی، مشکلات اطلاع‌رسانی را دوچندان کرده است برای مثال، خط اورژانس اجتماعی ۱۲۳ بیش از یک دهه است که فعال است، اما هنوز بسیاری از شهروندان از خدمات آن اطلاع کافی ندارند.

معاون پشتیبانی و منابع انسانی بهزیستی گیلان همچنین بر لزوم ارتقای سواد رسانه‌ای در میان مسئولان و کارکنان دستگاه‌ها تأکید کرد و گفت: آمار نگران‌کننده‌ای در حوزه‌هایی مانند کودک‌آزاری، سالمندآزاری و خودکشی وجود دارد که تقویت آگاهی عمومی از طریق رسانه‌ها و اطلاع‌رسانی درست می‌تواند نقش مؤثری در کاهش این آسیب‌ها داشته باشد.

در لحظه تصمیم گرفتن هنر روابط عمومی هاست

مدیر روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان گیلان با اشاره به اینکه کار روابط عمومی کار دل است دلی که همیشه پر است از حرف های مگو و اخبار بگو این روز را برهمه ی روابط عمومی ها تبریک گفت..

امام پناهی افزود: کار ما از رابطه گذشته است که بخواهد به روابط عمومی ختم شود. دنیای انبوه از کارهای ریز و درشت که هرکدام شرایط خاص خود را دارد و نانوشته های که هیچ نوشته ای از قبل برای آن وجود ندارد.

وی تاکید کرد: مراسمی که برپا می‌شود وقتی همه آرام روی صندلی‌هایشان به چیزی جز برنامه‌ها توجهی ندارند، قلب مسوولان و کارشناسان روابط عمومی است که با سرعتی مضاعف در سینه می‌تپد و نگران لحظه لحظه اجرای برنامه است و این هنر روابط عمومی است که در لحظه تصمیم می‌گیرد.

گفتنی است دوره آموزشی در خصوص سواد رسانه ای و داشتن دانش، توانمندی و مهارت روابط عمومی هایبهزیستی استان به منظور تفسیر، تحلیل، نظم‌دهی و بکارگیری محتوا و پیام‌ها و اخبار گوناگون در رسانه  توسط استاد محمد پور با حضور مدیر کل بهزیستی گیلان تدریس شد.

  • نویسنده : زلیخا صفری راسته کناری