به گزارش صفیر گیلان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور سینمایی، سمعی و بصری، فیروز فاضلی اظهار داشت: اقدامات لازم و تسهیلات اداری برای ساخت پردیس سینمایی در مکان سینمای قدیمی و تخریب شده انقلاب رشت صورت گرفته است. وی با اشاره به جمعیت بالغ بر دو میلیون و ۵۳۰ هزار نفری استان گیلان بر اساس […]
به گزارش صفیر گیلان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور سینمایی، سمعی و بصری، فیروز فاضلی اظهار داشت: اقدامات لازم و تسهیلات اداری برای ساخت پردیس سینمایی در مکان سینمای قدیمی و تخریب شده انقلاب رشت صورت گرفته است.
وی با اشاره به جمعیت بالغ بر دو میلیون و ۵۳۰ هزار نفری استان گیلان بر اساس سرشماری سال ۹۵ تصریح کرد: بر اساس آمارها بهازای هر ۲۳۰ هزار نفر یک سالن و هر ۵۱۷ نفر یک صندلی در سینماهای استان موجود است.
فاضلی با اشاره به وجود چهار سینمای غیرفعال در گیلان عنوان کرد: کهولت سن مالکان سینما، وراثی بودن و تعدد شرکا عملاً کارایی، بهبود و ترمیم سالن ها را تحتالشعاع قرار داده است.
مدیرکل ارشاد استان گیلان با اشاره به سینماهای در دست احداث در استان افزود: یک مورد سینما در شهرستان تالش در دست احداث است و در شهرستانهای آستانه اشرفیه و لاهیجان نیز درخواست اولیه ثبت و اقدامات مقتضی صورت گرفته است.
مدیرکل ارشاد گیلان با بیان اینکه استان گیلان دارای ۱۰ سینمای است گفت: سینما ۲۲ بهمن، سپیدرود، میرزا کوچک رشت، دریا آستارا، گلسرخ و هلال احمر بندرانزلی، زیتون رودبار، شهرسبز لاهیجان، شادی ماسال و طلوع فومن سینماهای فعال استان است.
فاضلی در مورد تجهیز و مرمت سینماهای استان نیز اظهار کرد: متأسفانه سینماهای فعال کنونی در گیلان از داشتن سیستم تهویه مطبوع، صندلیهای استاندارد، امکانات رفاهی ضروری و ظاهر مناسب بیبهره هستند که برای تجهیز و مرمت به حداقل اعتبار بالغ بر ۵۰ میلیارد ریال نیاز است.
وی بیان کرد: موسسه سینما شهر وابسته به سازمان سینمایی وزارت ارشاد در صورت همکاری مالکان سینماها و احراز شرایط اولیه نسبت به تجهیز این سینماها اقدام میکند.
مدیرکل ارشاد استان گیلان در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت ۵ دفتر انجمن سینمای جوانان در استان اشاره کرد و افزود: دفاتر انجمن سینمای جوانان در شهرستان های رشت، رودبار، لاهیجان، بندر انزلی و تالش به عنوان بازوان توانمند این اداره کل در حوزه آموزش و تولید آثار سینماگران جوان فعالیتی مستمر دارند.
فاضلی اضافه کرد: بحث سینمای سیار نیز در قالب طرح «سینما سلام» با همکاری انجمن سینمای جوانان گیلان در مجتمعهای فرهنگی و هنری شهرستانهای فاقد سینما در سراسر استان برگزار میشود.
وی تصریح کرد: درخواست احداث دو مورد «سینما تک» نیز در استان به ثبت رسیده است.
فاضلی در پایان با بیان اینکه ۴۱ عنوان فیلم با فروش بیش از یکصد و ۶۰ هزار قطعه بلیط در سال ۹۶ در سینماهای گیلان به نمایش گذاشته شده است خاطرنشان کرد: بابت اکرانهای سه ماهه نخست امسال نیز بیش از ۶۰ هزار قطعه بلیط در استان به فروش رفته است.
به گزارش صفیر گیلان از فومن، اولین سینمای فومن به نام سینما ایران بوده است، که واقع در بازارچه میوه کنونی شهرداری است. جناب آقای فرامرز سمیع و همکارشان از قزوین، سینما ایران را استارت زدند که پس از مدتی آن را به آقای نقی زاده و بعد اقای ثابت واگذار کردند. پس از گذشت مدتی مرحوم ثابت تصمیم به ساخت سینمایی جدید گرفت. احداث سینما طلوع فومن از سال۱۳۴۶ شروع شد و تا پایان ۱۳۴۸ به بهره برداری رسید. اولین اکران این سینما، فیلم مجانی و قطار سیروسفر (خارجی) و همچنین فیلم جهان پهلوان با بازی فردین که به صورت سیاه سفید روی پرده سینما قرار گرفت، بود. ۶ ماه پس از شروع فعالیت این سینما و فوت مرحوم ثابت به یک جوان علاقمند به هنر و سینما که سرپرستی آن را برعهده گرفت. با آغاز انقلاب اسلامی این سینما تا سال۱۳۵۹ مشغول به فعالیت بود اما در همان سال همزمان همه سینماهای گیلان متوقف شدند، اما سینما طلوع به مصادره در نیامد. باگذشت زمان طولانی و طی مراحل قانونی، سینما رفع توقیف شد و از حوزه ی هنری سازمان تبلیغات اسلامی خارج شد،و به مالکیت ایرج ثابت، عضو انجمن سینماداران ایران، دبیر انجمن سینما داران گیلان و مالک سینما طلوع فومنو هم اکنون مشغول فعالیت هست.
Saturday, 23 November , 2024