صفیر گیلان به گفته مدیرکل بنیاد مسکن گیلان، شاخص برخورداری طرح هادی در استان گیلان به ۹۹ درصد رسیده که از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان سال گذشته، یک هزار و ۵۹۲ طرح هادی روستایی بازنگری شده است. همچنین در سال ۱۴۰۳ نیز تنها ۱۰۰ روستا با اعتباری حدود ۳۱۰ میلیارد تومان بازنگری شدند

به گزارش پایگاه خبری صفیر گیلان ؛حامد دائمی جفرودی، مدیرکل بنیاد مسکن استان گیلان امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه و خبرنگاران از پروژه‌ها و برنامه‌های اجرایی این نهاد در حوزه مسکن روستایی و عمران روستایی خبر داد و از جزئیات اجرای طرح‌های مختلف در استان گیلان در دهه بنیاد مسکن که از پنج شنبه ۲۱ فروردین آغاز می‌شود سخن گفت.

وی با بیان اینکه ما در حال حاضر ۶۴ پروژه عمرانی روستایی را در دستور کار داریم که اعتبار کلی آن‌ها حدود ۹۸ میلیارد تومان است، گفت: این پروژه‌ها عمدتاً شامل آسفالت‌کشی معابر روستایی است که طی آن، حدود ۷۰ کیلومتر از معابر روستایی استان تحت پوشش قرار می‌گیرد.

مدیرکل بنیاد مسکن گیلان با بیان اینکه در هر یک از ۱۷ شهرستان استان، این پروژه‌ها در حال اجرا هستند، تصریح کرد:  برای مثال، شهرستان‌های آستانه‌اشرفیه، صومعه‌سرا و ماسال هر کدام یک پروژه، رودبار و رودسر هر کدام ۲ پروژه، و شهرستان‌های آستارا، لنگرود، خمام و رضوانشهر هر کدام سه پروژه دارند، همچنین، تعداد پروژه‌ها در شهرستان‌های تالش و لاهیجان به چهار، بندرانزلی به پنج و رشت به ۲۰ پروژه رسیده است.

دائمی با بیان اینکه در دهه بنیاد مسکن، ۵۰۱ واحد مسکن روستایی در شهرستان‌های مختلف استان افتتاح می‌شود که این واحدها در بازه‌های مختلفی از ۱۰ تا ۵۳ واحد در هر شهرستان توزیع شده‌اند، افزود: اعتبار کلی این پروژه‌ها حدود ۳۷۵ میلیارد تومان است. البته، باید توجه داشت که این واحدها با مشارکت متقاضیان ساخته می‌شوند و بنیاد مسکن تنها بخشی از هزینه‌ها را تأمین می‌کند.

وی به موضوع طرح‌های هادی اشاره کرد و گفت: طرح هادی به عنوان سند توسعه پایدار روستاها، نقش مهمی در برنامه‌ریزی و مدیریت منابع دارد. در استان گیلان، ۲۹۰۵ روستا وجود دارد که از این تعداد، ۲۶۰ روستای بالای ۲۰ خانوار داریم. از این ۲۶۰ روستا، ۲۴۱ روستا طرح هادی مصوب دارند.

به گفته مدیرکل بنیاد مسکن گیلان، شاخص برخورداری طرح هادی در استان گیلان به ۹۹ درصد رسیده که از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان سال گذشته، یک هزار و ۵۹۲ طرح هادی روستایی بازنگری شده است. همچنین در سال ۱۴۰۳ نیز تنها ۱۰۰ روستا با اعتباری حدود ۳۱۰ میلیارد تومان بازنگری شدند.

دائمی همچنین درباره اعمال ماده ۴ و واگذاری زمین‌های ملی بیان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون، ۲۷۷ هکتار زمین ملی به بنیاد مسکن واگذار شده است که از این مقدار، ۱۹۱ هکتار آن سند خورده و قابل تحویل به متقاضیان است، همچنین بر اساس قوانین، متقاضیان باید هزینه‌هایی را به عنوان اجرت المثل یا حق الزحمه به دولت پرداخت کنند. این مبالغ بر اساس متراژ زمین و موقعیت جغرافیایی متفاوت است.

وی به موضوع صدور سند و ثبت اسناد در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون، ۱۷۸ هزار و ۴۹۶ برگ سند در روستاها و شهرهای استان صادر شده که از این تعداد، ۱۷۱ هزار و ۶۳۷ برگ مربوط به روستاها و ۶ هزار و ۸۵۹ برگ مربوط به شهرها است. در سال  گذشته نیز ۱۱ هزار و ۴۶۵ برگ سند در روستاها و ۲ هزار و ۴۰۹ برگ سند در شهرها صادر شد که این اقدامات به تثبیت حقوق مالکان و بهبود وضعیت ثبت اسناد کمک شایانی کرده است.

مدیر کل بنیاد مسکن گیلان با بیان اینکه طی سه سال اخیر ۲۳ هزار ۴۵۹ نفر معرفی به بانک داشتیم برای ساخت مسکن که تا امروز ۷ هزار ۳۶۱ واحد به بهره برداری رسیده که   نشان می دهد ما بقی در مرحله ساخت هستند  که ممکن است به دلیل آورده متقاضی باشد که مرحله به مرحله کار ساخت را پیش و مبلغ وام را دریافت کند.

وی تصریح کرد: درسال ۱۴۰۳ ما حدود ۱۲ هزار ۳۱۴ نفر متقاضی ساخت مسکن را معرفی به بانک داشتیم که ۱۴۸۸ نفرتوانستند ساخت مسکن را به اتمام برسانند که این نشان دهنده قیمت مصالح  ساختمانی و اینکه امروز این وام دیگر پاسخگوی متقاضی ساخت مسکن در بازار نیست زیرا گزینه اول در ساخت اورده متقاضی است.

دائمی در خصوص اتش سوزی امامزاده ابراهیم شفت که اردیبهشت ۱۴۰۳ اتفاق افتاد و امسال نیز تکرار شد گفت:بنیاد مسکن در این آتش سوزی ورود و کار آوار برداری انجام و نقشه برداری هم کرد و هر کاری که وظیفه بنیاد بود بیشتر انجام داد است.

وی تصریح کرد ؛تک تک پلاک ها نقشه برداری و به ازای هر واحد که ما شناسایی کردیم ۱۰۰ وام هم برای مردم گذاشتیم که متاسفانه به دو دلیل یک بحث سند و دوم بحث پرداخت عوارض نظام مهندسی دهیاری بوده که  نتوانستند وام دریافت کنند.

  • نویسنده : زلیخا صفری راسته کناری