به گزارش صفیر گیلان؛ عیسی کلانتری پیش از ظهر امروز در جریان افتتاح پاسگاه محیطبانی پناهگاه حیاتوحش لوندویل این شهرستان اظهار کرد: طرح انتقال آب دریای خزر به استان سمنان با رعایت ضوابط زیستمحیطی هیچ اشکالی ندارد، اما تاکنون وزارت نیرو از ما هیچ درخواستی نکرده است. طرح انتقال آب خزر به سمنان از بابت […]
به گزارش صفیر گیلان؛ عیسی کلانتری پیش از ظهر امروز در جریان افتتاح پاسگاه محیطبانی پناهگاه حیاتوحش لوندویل این شهرستان اظهار کرد: طرح انتقال آب دریای خزر به استان سمنان با رعایت ضوابط زیستمحیطی هیچ اشکالی ندارد، اما تاکنون وزارت نیرو از ما هیچ درخواستی نکرده است.
طرح انتقال آب خزر به سمنان از بابت ما بلامانع است!
معاون رئیسجمهور با اشاره به اینکه با طرح انتقال آب دریای خزر به استان سمنان، آب آشامیدنی و صنعتی کشور تأمین میشود بیان کرد: در حوزه استان گیلان به جای استفاده از ۴۰ درصد آب تجدیدپذیر تنها از ۲۰ درصد استفاده میکنیم که ۲۰ درصد دیگر که معادل دومیلیارد تومان است می تواند در جاهای دیگر استفاده شود.
تراز اکولوژیکی دریاچه ارومیه تا ۱۴۰۷
رئیس سازمان حفاظت از محیطزیست کشور وضعیت دریاچه ارومیه را خوب ارزیابی کرد و افزود: طبق پیشبینیهای صورتگرفته دریاچه ارومیه تا ۱۴۰۴ به تراز اکولوژیکی خود برمیگردد که با توجه به محدودیتهای بودجهای رخداده برای سال ۱۴۰۶ یا ۱۴۰۷ برنامهریزی کردهایم.
کلانتری با بیان اینکه بخش عمدهای از نیروگاههای تولید برق کشور به جای استفاده از مازوت با گاز طبیعی برق تولید کردهاند گفت: با همکاری وزارت نفت ۹۰ درصد از روزهای سال نیروگاه های تولید برق گاز طبیعی استفاده کردهاند و تأکید محیطزیست بر این است که در کلانشهرها مازوت استفاده نشود.
برای بازداشتیهای محیط زیست کاری از دست دولت برنمیآید
وی با اشاره به اینکه برای بازداشتیهای محیطزیست کاری از دست دولت برنمیآید افزود: وزیر کشور با همراهی وزرای اطلاعات، دادگستری و معاونت حقوقی رئیسجمهور پیگیر ماجرا هستند و به دلیل جاسوس نبودن بازداشتیهای محیطزیست احتمال دارد محاکمههای آنها به صورت عادلانه انجام شود.
رئیس سازمان حفاظت از محیطزیست کشور با اشاره به وضعیت تالابهای گیلان بیان کرد: میانکاله بهعنوان بزرگترین تالاب آب شیرین کشور شناخته میشد که متأسفانه برداشتهای اشتباهی از سوی دولتها وجود داشت و تصور میکردند با لایروبی و اتصال به دریا میتوان آن را نجات داد.
وی دستکاریهایی که در بالادست اتفاق افتاد را عامل تخریب تالابهای میانکاله و انزلی دانست و گفت: آب شیرین تالاب برای مصارف کشاورزی به کار گرفته شد و این امر معضلاتی به وجود آورد.
کلانتری احداث سد در بالادست تالاب و روی رودخانههایی که به تالاب متصل میشدند را از دیگر عوامل مؤثر در وضع بحرانی امروز تالابها دانست افزود: لایروبی و وصل کردن تالاب به دریا موجب تخلیه آب شیرین به دریا میشود و متأسفانه فشارهای بسیاری برای لایروبی تالاب میانکاله وجود دارد.
آغاز عملیات احیای تالاب انزلی از هفته آینده
وی با اشاره به اینکه تالاب انزلی ازآنجاییکه ارتباط زیرزمینی و روزمینی با دریا دارد، وضعیت آن متفاوت است افزود: سموم و کودهای کشاورزی واردشده از مزارع باعث انباشت لجن در تالاب انزلی شدند.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه عملیات احیاء تالاب انزلی از هفته آینده آغاز میشود گفت: با این اقدام امیدواریم تا چهار سال آینده شاهد احیای ۱۴ هزار هکتار از این تالاب باشیم.
ساختمان شماره پنج مرکز اکوپارک و پاسگاه محیطبانی طبیعتگردی و تالاب استیل پناهگاه حیاتوحش لوندویل شهرستان آستارا با اعتباری بالغبر ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال با حضور معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
منبع/فارس گیلان
Thursday, 28 November , 2024