مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری گیلان یکی از معضلات پسماند در استان را بحث زباله گردشگران عنوان کرد و گفت: با توجه به گردشگرپذیر بودن گیلان، سالانه شاهد حضور گردشگران زیادی در مقاطع مختلف فصلی هستیم اما متاسفانه برخی از گردشگران بدون هیچ ملاحظهای زبالههای خود را در روستاها و طبیعت رها میکنند
صفیر گیلان؛یاور پیر علایی مدیر کل امور روستایی استانداری گیلان در جلسه شورای شهرستان رشت که عصر روز چهارشنبه ۲۶ مهرماه ۱۴۰۲ با حضور اعضای شوراهای بخش، شهرها و مدیران کل دفاتر امور روستایی و شهری استانداری برگزار شدبا اشاره به اینکه از دغدغههای اصلی استاندار گیلان پسماند است، اظهار کرد: در دوران دکتر عباسی اعتبارات و اقدامات انجام شده در حوزه پسماند قابل مقایسه با دورههای قبل نیست و ایشان بسیار برای حل مشکل پسماند جدیت دارند.
وی با اشاره به اینکه تفکیک از مبدا در روستاها و بخشها را اجباری کردیم، گفت: آمارهای خوبی در این حوزه به ما رسیده و ما نیز نظارت مستقیم بر اجرای این دستور در بخشها و روستاها داریم که خوشبختانه دهیاران بسیار پای کار هستند.
مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری گیلان یکی از معضلات پسماند در استان را بحث زباله گردشگران عنوان کرد و گفت: با توجه به گردشگرپذیر بودن گیلان، سالانه شاهد حضور گردشگران زیادی در مقاطع مختلف فصلی هستیم اما متاسفانه برخی از گردشگران بدون هیچ ملاحظهای زبالههای خود را در روستاها و طبیعت رها میکنند که دهیاران برای جمع آوری این زبالههای رها شده با مشکل روبرو هستند.
پیر علایی در ادامه به مسئله سراوان اشاره کرد و گفت: در سراوان ۲۰ برابر سرانه جمعیتی تغییر کاربری نسبت به روستاهای دیگر انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از اقدامات دفتر روستایی استانداری واگذاری اراضی ملی به مردم بوده، بیان کرد: به این صورت که فرد روستایی اگر میخواست خانه ۶۰ساله خود را تعمیر کند چون در منابع ملی بود با مشکل مواجه میشد که استاندار گیلان با ورود به این مبحث توانست مشکل آنها را حل کند و زمینهای منابع ملی را به بنیاد مسکن واگذار کرد و بنیاد با قیمت بسیار پایین آن را به مردم انتقال داد.
پیر علایی در واکنش به انتقادات صورت گرفته در رابطه با توزیع عادلانه اعتبارات گفت: تمام واریزیها بر اساس سرانه جمعیت انجام میشود.
مدیر کل دفتر روستایی و شوراها استانداری گیلان در مورد تغییر کاربریها نیز اظهار کرد: استان گیلان با توجه به آب و خاکی که دارد مورد توجه گردشگران است و وظیفه ما حراست این استان است، مردم بومی استان حق آب و خاک دارند اما نمیتوانیم محدوده طرح هادی را از این بیشتر اضافه کنیم.
وی با اشاره به اینکه برای تغییر کاربری دریافت سند برای زمینها باید اجباری باشد، بیان کرد: در مسئله تغییر کاربریها به مردم کمک خواهد به طور مثال فردی سه هکتار زمین دارد و میخواهد ۱۰۰ از زمین ساخت و ساز کند تا از اراضی خود مراقبت نماید، این گونه موارد چون بومی هستند کمک میشود در روزهایی که ملاقات عمومی است، بالغ بر ۷۰ درصد مشکل تغییر کاربری دارند.
پیرعلایی با تاکید بر درآمدزایی دهیاران گفت: دهیاری که بنشیند و منتظر واریزی آخر ماه باشد، آن دهیار در کار خود نتیجه نخواهد گرفت، دهیاران باید از خلافسازی جلوگیری کنند و جدای عوارضها ساختمانی دهیاران باید درآمدزایی داشته باشند.
Wednesday, 27 November , 2024