یکصد و هفتاد و سومین جلسه کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورای اسلامی شهر رشت امروز با حضور مجید عزیزی ، محمدحسن عاقل منش و حسن کریمی کرنق دیگر اعضای کمیسیون در ساختمان شورا برگزار شد و طی آن مجید عزیزی نایب رئیس کمیسیون بر ضرورت همکاری با اپراتورها برای نصب دکل مخابراتی با نگاه خدمات رسانی به شهروندان تاکید کرد.
به گزارش صفیر گیلان به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل شورای شهر رشت، مجید عزیزی در ابتدای این جلسه ضمن گرامیداشت دهه کرامت و همچنین هفته بزرگداشت مقام معلم، در خصوص لوایح ارسالی از سوی شهرداری رشت، خاطرنشان کرد: از شهردار رشت انتظار می رود به منظور حفظ شانیت جایگاه شورا، پیش از انجام کارها لوایح را ارسال نماید. در موارد ضروری به صورت دو فوریتی لوایح ارسال شوند تا شورا در نخستین جلسه تصمیم گیری کند و در سایر موارد نیز به صورت عادی و یا یک فوریت ارسال شود. در شرایط اضطراری که به هر دلیلی جلسات شورا در زمان مورد نیاز شهرداری برگزار نمی شود نیز طی تماسی موضوع به اطلاع رئیس محترم شورا رسانده شود. ازاین پس در صورتی که بعد از انجام کارها، لایحه به شورا ارسال شود رسیدگی نخواهد شد و تبعات آن بر عهده شهردار خواهد بود.
نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورای اسلامی شهر رشت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت نامناسب تیم فوتبال سپیدرود رشت، تصریح کرد: در یک ماه گذشته شاهد دو لایحه هزینه اجاره اتوبوس بازیکنان تیم سپیدرود جهت ادامه حضور در لیگ دسته دو به شورا بودیم. در این فصل سپیدرود در لیگ دو خواهد ماند اما با ادامه این وضعیت مدیریتی در فصل آینده نیز مشکلات بسیاری خواهد داشت. اداره کل ورزش و جوانان و هیئت فوتبال پاسخگوی نحوه واگذاری سپیدرود باشند. این نحوه واگذاری هزینه ها و بدهی های بسیاری بر دوش سپیدرود گذاشته است که فصل آینده نیز گریبانگیر تیم خواهد شد.
عزیزی همچنین با اشاره به وظایف مدیریت شهری در حوزه خدمات رسانی به شهروندان، عنوان کرد: هرچند نگاه شهرداری و شورا افزایش درآمدزایی است اما در برخی موارد همچون همکاری با اپراتورها برای اجاره زمین و نصب دکل باید نگاه خدمات رسانی حاکم باشد تا رضایت عمومی شهروندان حاصل شود. با نگاه شهرداری در سال گذشته، اپراتورها در زمینه اجاره زمین از شهرداری برای نصب دکل های مخابراتی در سال جاری استقبال چندانی نداشته اند. شهرداری در این زمینه باید در کنار نگاهی که به درآمدزایی دارد خدمت رسانی به شهروندان و منافع اپراتورها را نیز در نظر بگیرد.
مجید عزیزی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع فرسوده بودن خودروهای سازمان آتش نشانی و هزینه های بالای تعمیر و نگهداری پرداخت و گفت: با برنامه ریزی مناسب و خرید سالیانه یک یا دو خودروی جدید، طی مدت زمان مشخصی نوسازی ناوگان خودرویی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی انجام و از هزینه های تعمیر و نگهداری نیز کاسته خواهد شد.
نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورای اسلامی شهر رشت بار دیگر با تاکید بر ضرورت تخصیص درآمدهای سه سازمان آتش نشانی، حمل و نقل و آرامستان به این سازمانها، بیان داشت: درآمدهای سازمان آرامستان از نگاه شرعی و همچنین از نگاه خدمات رسانی باید در همانجا هزینه شود اما متاسفانه این درآمدها به طور کامل به این سازمان تخصیص داده نمی شود. شهرداری باید به برخی سازمان ها نگاه خدماتی داشته باشد و درآمد سازمان هایی چون آرامستان، آتش نشانی و حمل و نقل را به طور کامل به خودشان اختصاص دهد. مناطق پنجگانه شهرداری نیز باید عوارض سازمان آتش نشانی را به طور کامل به این سازمان پرداخت کنند و گزارشی در این زمینه به شورا ارائه دهند. همچنین ساختمان نیمه کاره آتش نشانی در مسکن مهر نیز باید هرچه سریعتر تعیین تکلیف شود و به بهره برداری برسد.
مجید عزیزی در پایان در راستای افزایش درآمد سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری رشت نیز پیشنهاد داد: توجه به ظرفیت های درآمد پایدار نظیر فروشگاه بزرگ احمدی از یک سو و کسب درآمد مناسب با از طریق قیمت واقعی کارشناسی شده از غرفه ها و دکه ها، می تواند به ارتقای سطح درآمدی این سازمان کمک بسزایی نماید. در خصوص ساماندهی مشاغل نیاز به اقدامات جدی تری وجود دارد و متاسفانه مشاهده می شود برخی افراد با کمترین مبالغ غیر واقعی، دکه ها را اجاره کرده و متاسفانه به رقم های چشمگیر به سایرین اجاره میدهند.
حسن کریمی کرنق دیگر عضو کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورای اسلامی شهر رشت نیز در خصوص ارسال دیر هنگام لایحه به شورا، اظهار داشت: این ایراد به شهردار وارد است و انتظار می رود حتی در مواردی که فرصت کافی برای برگزاری جلسه شورا وجود ندارد دست کم رئیس شورا را در جریان امور قرار دهد تا پس از انجام کار لایحه به شورا ارسال نشود.
کریمی همچنین بر ضرورت تخصیص درآمدهای سه سازمان آتش نشانی، آرامستان و حمل و نقل تاکید کرد و گفت: در مورد این سه سازمان، تمامی درآمدهای وصولی باید به همان سازمان اختصاص یابد و نگاه ویژه ای به اینگونه سازمان های خدمات رسان وجود داشته باشد. سال گذشته بارها اعضای شورا بر این موضوع تاکید داشته اند و انتظار می رود شهرداری این مساله را با جدیت انجام دهد.
جمشید جهانی به نمایندگی از سازمان فاوا شهرداری رشت در بخش دیگری از این جلسه به ارائه گزارش درآمد و هزینه این سازمان پرداخت و اعلام کرد: در سال ۱۴۰۳ سازمان فاوا ۳۴ درصد بیش از بودجه پیش بینی شده را محقق کرده است. همچنین در بخش هزینه های جاری مبلغ ۱ میلیارد و ۱۷۶ میلیون تومان پیش بینی شده بود اما ۵۳۶ میلیون تومان معادل ۴۶ درصد هزینه شده است. هزینه های عمرانی نیز بیش از ۴۷ میلیارد تومان پیش بینی شده بود که سازمان با احتساب ۲ میلیارد تومان کارهای که انجام شده اما هنوز پرداخت صورت نگرفته در مجموع حدود ۱۸ میلیارد تومان هزینه کرده است. در خصوص بودجه سال جاری نیز درآمد سازمان فاوا ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان پیش بینی شده است که حدود نیمی از آن مربوط به اجاره زمین دکل ها از سوی اپراتورها است.
سید محمد حسینی نیز به نمایندگی از سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت ضمن تشریح مشکلات تردد خودروهای پلاک منطقه آزاد این سازمان و همچنین گزارش درآمد و هزینه این سازمان، بیان داشت: بودجه پیش بینی شده سال ۱۴۰۳ این سازمان ۴۰ میلیارد تومان بوده است که حدود ۱ میلیارد تومان از طریق سازمان و حدود ۹ میلیارد تومان از طریق مناطق و عوارض دریافتی وصول شده و در مجموع ۱۰ میلیارد تومان معادل ۲۵ درصد بودجه پیش بینی شده محقق شده است. البته بودجه محقق شده توسط مناطق حدود ۱۴ میلیارد تومان بوده که گزارش دقیقی از سوی پنج منطقه به سازمان در این زمینه ارائه نشده است.
خلیفه نیز به نمایندگی از سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری رشت به ارائه گزارش درآمد و هزینه این سازمان پرداخت و با مقایسه درآمد سال های اخیر، اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰ بودجه درآمدی این سازمان ۱۸ میلیارد تومان پیش بینی و ۱۴ میلیارد تومان محقق شد. در سال ۱۴۰۱، بودجه سیما منظر ۳۵ میلیارد تومان پیش بینی و ۲۲ میلیارد تومان محقق شد. در سال ۱۴۰۲ بودجه درآمدی این سازمان ۴۶ میلیارد تومان پیش بینی و ۴۰ میلیارد تومان محقق شد. اما در سال ۱۴۰۳، بودجه درآمدی سازمان سیما منظر ۷۰ میلیارد تومان پیش بینی و ۷۵ میلیارد تومان و معادل ۱۰۸ درصد بودجه پیش بینی شده محقق شد. همچنین در سال ۱۴۰۴، بودجه درآمدی سازمان ۱۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شده است و انتظار داریم تخصیص ها نیز به خوبی انجام شود.
نظری نیز به نمایندگی از سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی ضمن ارائه گزارش درآمد و هزینه سازمان، تصریح کرد: بودجه درآمدی سازمان در سال ۱۴۰۳ حدود ۲۹ میلیارد تومان پیش بینی و بیش از ۳۲ میلیارد تومان محقق شد. این در حالی است که در سال ۱۴۰۲، بودجه درآمدی سازمان ۲۰ میلیارد تومان پیش بینی و ۱۸ میلیارد تومان محقق شده بود. در سال گذشته، در بخش هزینه های جاری نیز ۶۵ درصد مبلغ پیش بینی شده هزینه شد. در حوزه هزینه های عمرانی نیز ۱۱ درصد بودجه پیش بینی شده هزینه شده است.
احمدی پور نیز به نمایندگی از سازمان مدیریت آرامستان های شهرداری رشت به ارائه گزارش مالی این سازمان پرداخت و گفت: بودجه درآمدی سازمان مدیریت آرامستانها در سال گذشته ۵۰ میلیارد تومان بود اما ۳۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان محقق شد که معادل ۶۳ درصد بودجه پیش بینی شده بود. در بحث هزینه ها نیز از ۵۰ میلیارد تومان پیش بینی شده نزدیک به ۲۵ میلیارد تومان و معادل ۴۹ درصد هزینه شده است.
در بخش دیگری این جلسه لایحه تامین یک دستگاه اتوبوس به منظور اعزام ۴۰ نفر از جانبازان هشت سال دفاع مقدس به سفر زیارتی مشهد مقدس مورد بررسی قرار گرفت و اعضای کمیسیون ضمن موافقت با لایحه، بر ضرورت ارسال به موقع لایحه به شورا تاکید کردند.
همچنین لایحه کمک مالی به باشگاه بسکتبال درفک نیز بررسی شد و مقرر گردید در محدوده تعیین شده شیوه نامه مساعدت انجام شود.
https://safiregilan.ir/?p=86792
Sunday, 4 May , 2025