به گزارش صفیر گیلان؛ کاظم لطفی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان با اشاره به اینکه در برنامه ششم بدنبال این هستیم تا از ۳۸۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی را تحت پوشش آبیاری مدرن  قرار دهیم گفت:خوشبختانه در گیلان در حال حاضر چیزی در حدود۷۵ در صد جمعیت از آبهای سطحی استفاده می کنند. در […]

به گزارش صفیر گیلان؛ کاظم لطفی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان با اشاره به اینکه در برنامه ششم بدنبال این هستیم تا از ۳۸۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی را تحت پوشش آبیاری مدرن  قرار دهیم گفت:خوشبختانه در گیلان در حال حاضر چیزی در حدود۷۵ در صد جمعیت از آبهای سطحی استفاده می کنند.photo_2017-02-08_09-32-11

در ابتدای این نشست با تبریک ایام الله دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی گفت:همه باید طوری عمل کنیم که گیلان عزیز ما جایگاه خود را در سطح کشور پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه چیزی که در حال حاضر همچون طلا با ارزش است وقت و زمان است و برای تعالی و رشد و توسعه گیلان زمان محدود است و باید از آن به بهترین شکل استفاده کرد.

لطفی با اشاره به اینکه  باتوجه به فعالیتهای این شرکت در استان،رسالت این شرکت در بخش تامین آب شرب و آب زراعی برای همه ملموس است و بزرگترین تصفیه خانه آب کشور که در سنگر هست توسط آب منطقه ای و با اعتبارات دولتی ساخته شد و قریب ۷۰ درصد اب شرب گیلان را پوشش می دهد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای   ادامه افزود: در قبل جنگ جهانی دوم بسیاری از جوامع اروپایی از ابهای سطحی استفاده میکردند که با صنعتی شدن،این ابها آلوده شد و آنها ناگزیر به سمت آبهای زیر زمینی رفتند،خوشبختانه در گیلان در حال حاضر چیزی در حدود۷۵ در صد جمعیت از آبهای سطحی استفاده می کنند و تا سال دیگر تقریبا ۹۵ در صد این جمعیت از آب شرب سطحی بهره مند خواهد شد.

در بعد کیفی و کمی اب شرب گیلان بخوبی ورود کرده و هیچ استانی را نمی توانید پیدا کنید که تا پایان برنامه ششم کل استان خود را از آب شرب سطحی بهره مند کند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر  ۱۷۰ هزار  هکتار تحت پوشش ابیاری است که  این راضی کننده نیست  و ما در برنامه ششم بدنبال این هستیم تا از ۳۸۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی را تحت پوشش آبیاری مدرن بیاوریم.

کاظم لطفی در ادامه بیان داشت: از ۵۴ رودخانه که در گیلان به خزر می ریزد قریب به ۶/۵ میلیارد متر مکعب آب است که ۲ میلیارد متر مکعب آن از سپیدرود تامین می شود و باید برای بقیه رودخانه های ما برنامه عملیاتی خوبی داشته باشیم تا یک میلیارد متر مکعب آن را مهار کنیم و با انجام اینکار آب منطقه ای گیلان به آرزوی دیرین خود نایل می آید. در حال حاضر ۴ سد ساخته ایم و پس از اتمام آن چیزی حدود ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب مدیریت خواهد شد.

وی افزود: برای ۶۰۰ میلیون متر مکعب بعدی باید تا پایان برنامه ششم توسعه ۱۱۱ سد دیگر خود را به اجرا برسانیم و از این طریق جای جای استان تحت پوشش آب شرب و زه کشی ابیاری مدرن کشاورزی قرار می گیرد.

مدیرعامل آب منطقه ای گیلان با بیان اینکه چیزی که در این مسیر سرعت مارا کاهش داده بحث اعتبارات و مسایل محیط زیستی است، خطاب به دوستان محیط زیست  گفت؛عملیات سد سازی برای محیط زیست یک نعمت است و نباید این فرصت گرفته شود و صدور مجوز سد سازی توسط سازمان محیط زیست نه یک تهدید که یک فرصت است.

لطفی در ادامه ابراز داشت: سد بیجار یا آیت الله بهجت یکی از بهترین آب شرب ایران و جهان را دارد و دوستان باید در سد شهربیجار ببینند که وزارت نیرو به چه شکل عمل می کند، برخی از پزروژه های ما برای بریدن ۱۰ درخت مختل می شود و با دیدن سد شهر بیجار به رسالت وزارت نیرو در حفظ محیط زیست پی می برید.

وی همچنین گفت: در بحث اعتبارات ،صد در صد اعتبارات پروژه های مصوب سفر ریاست جمهوری تخصیص پیدا میکند و ۷۴ میلیارد از ۹۴ میایارد سال ۹۵ بصورت اسناد خزانه و اوراق دستور تخصیص داده شد. وی ادامه داد: از ۱۷ طرح آب منطقه ای استان ۴ طرح ملی و مابقی استانی است  و چیزی در حدود ۱۱۵ میلیارد تومان در سال ۹۵ مجوز عمرانی و اجرایی داریم.

لطفی با اشاره به مساله  کمبود آب در گیلان گفت: سعی میکنیم در سال آینده از ظرفیت سفیدرود بگونه ای استفاده شود که دچار کمبود آب نشویم و با استفاده از آبهای سطحی مزارع را پوشش دهیم و کمبود آن را از سد سپیدرود بگیریم که این عکس روند سالهای گذشته است.

ایشان تصریح کرد؛با توجه به رسالت طرح های زیرساختی در بحث آب شرب شهری داریم، اجرا پروژه های خود را در رودسر و املش و لاهیجان،سیاهکل و آستانه ادامه می دهیم و در غرب هم شهرهای تالش،رضوانشهر و ماسال است که با قوت به اجرا پروژه ها ادامه خواهیم داد.

لطفی در ادامه خاطرنشان کرد: تا زمانی که پرسنل رییس سازمان را قبول نداشته باشند کاری از پیش نخواهد رفت، من برای همین معتقدم که آب منطقه ای را با سرپرست نمی توان اداره کرد.

وی در ادامه با اشاره مراحل سدها در گیلان نیز گفت: در سد پلرود ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی و در سد شفارود ۳۲ در صد پیشرفت فیزیکی داشته ایم، در حال حاضر پیمانکار پلرود ۳۴  میلیارد طلبکار است که تا شب عید ۲۴ میلیارد آن پرداخت می شود.