به گزارش صفیر گیلان، رشت – شب گذشته اسماعیل حاجی پور در صحن شورا و در شصت و هفتمین جلسه شورای شهر رشت با اشاره به عدم حل مشکلات شهرداری گفت: مشکل در شهرداری نیست. مشکل از خود همین مجموعه است که نهایت بداخلاقی ها را نسبت بهم داریم. عضو شورا افزود: یا جوانمرد ملی […]

به گزارش صفیر گیلان، رشت – شب گذشته اسماعیل حاجی پور در صحن شورا و در شصت و هفتمین جلسه شورای شهر رشت با اشاره به عدم حل مشکلات شهرداری گفت: مشکل در شهرداری نیست. مشکل از خود همین مجموعه است که نهایت بداخلاقی ها را نسبت بهم داریم.
عضو شورا افزود: یا جوانمرد ملی باشیم یا مذهبی و با الگو گیری از امام علی (ع) و یا پوریای ولی اخلاق مدار باشیم. تا وقتی داخل همین اتاق مشکلاتمان را حل نکنیم به نتیجه نمی رسیم. در شورای پنجم من هم بداخلاق شده ام.
 
وی ابراز کرد: وقتی می خواهم پا به شورا بگذارم ناراحتم. یک سال نخست را با عشق و علاقه می آمدم. اما اکنون رغبت ندارم پا به سالن جلسات بگذارم. مدیران شهرداری نیز از رفتار اعضای شورا سو استفاده می کنند.
حاجی پور ضمن بیان خاطراتی از شورای نخست تصریح کرد: شورای اول بقدری منسجم بود و اقتدار داشت که اگر مشکل شخصی برای یک عضو شورا پیش می آمد، همه همبستگی پیدا می کردند برای حل مشکل فردی عضو شورا اما اکنون اعضا برای هم مشکل ایجاد می کنند. ما در مقابل کلام الله قسم خوردیم که برای کشور و شهرمان در چارچوب قانون عمل کنیم.
عضو شورا اذعان کرد: دست از خودزنی برداریم تا بتوانیم به ماموریت خود بدرستی عمل کنیم.
حاجی پور افزود: از آمدن به شورای پنجم پشیمانم. در چند ماه اخیر حال جسمی و روحی بنده خوب نیست. اگر این شرایط در شورا تداوم یابد، در شورای پنجم نمی مانم. دنیا و آخرت بنده به خطر افتاده است. چشم امید مردم به ماست تا تلاش کنیم. پس تلاش کنیم و اخلاق را رعایت نماییم.
حجت جذب نسبت به اجحاف در پرداخت حقوق کارگران شرکتی هشدار داد و تاکید کرد: نظارت بر عملکرد شرکت ها در شهرداری صورت نمی گیرد.
 رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا در شصت و هفتمین جلسه شورای شهر رشت،با نمایش لیست صدور فیش حقوق و میزان واقعی پرداختی کارگران شرکتی که بسیار کمتر از فیش صادر شده است، گفت: پرداخت‌هایی که در قالب حقوق به کارگران شرکتی شهرداری رشت صورت می گیرد، بسیار ناچیز است و بعنوان نمونه، وقتی فیش حقوقی ۲ میلیون تومان صادر شده، در عمل به حساب کارگر بسیار کمتر از ۲ میلیون تومان واریز می شود.
حجت جذب افزود: این کارگران متاسفانه در زمان بازنشستگی نیز با حداقل حقوق بازنشسته می‌شوند و آنچه که در لیست بیمه از سوی شرکت‌ها به بیمه داده می‌شود، بسیار کمتر از حق واقعی ایشان است و ساعت اضافه کاری، تعطیلات و شب کاری لحاظ نمی شود. حتی در برخی موارد بیمه افراد رد نشده است.
وی تاکید کرد: متاسفم برای شهرداری که این صورت وضعیت ناعادلانه را پذیرفته و امضا می کند و کارگری که ۱۰۰ ساعت اضافه کار مانده، تنها ۲۰ ساعت برایش محاسبه شده است. و ناظران ما حراست مناطق هستند و این اجحاف را ندیده و نظارت نمی کنند.
عضو شورا، نسبت به تخلف در سه مبایعه نامه در شهرداری رشت نیز هشدار داد و گفت: در سه مبایعه نامه شهرداری رشت مبلغ ۴۰ میلیارد تومان تخلف صورت گرفته است و باید حوزه های نظارتی به این تخلف ورود نمایند و به این مقوله رسیدگی کنند. بسیاری از مدیران استانی و شهری تخلف کرده و تخلف ایشان نادیده گرفته می شود. چگونه در ۳ مبایعه نامه ۴۰ میلیون تخلف می شود و کسی جلوی آن را نمی گیرد.
وی از ریاست شورا خواست تا کمیته ای در شورا تشکیل شده و تخلفات سنوات قبل را نیز پیگیری نماید.
جذب تاکید کرد: اگر مدیران قبلی هم تخلف کرده اند، باید مورد پیگیرد قضایی قرار گیرند. اکنون مدیران تخلف کرده و با همان تخلف بازنشسته می شوند و در حوزه های نظارتی رسیدگی نمی کنند.
عضو شورا خواستار تحقیق و تفحص در سازمان مدیریت پسماند و سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شد و تصریح کرد: اعضای شورا باید از شهرداری پاسخ بخواهند و بجد پیگیر دریافت پاسخ از شهرداری باشیم و بخواهیم مابه التفاوت حقوق کارگران استرداد شود و حق کارگران زنده گردد.
بسته های سرمایه گذاری رشت در صحن شورا بررسی شد
 همچنین در شصت و هفتمین جلسه شورا، مریم گل احضار با حضور در صحن شورا درباره بسته های آماده سرمایه گذاری شهرداری رشت توضیح داد.
رییس سازمان سرمایه گذاری، طرح های فراخوان شده سرمایه گذاری را در صحن شورا تشریح نمود و خواستار همکاری شورای شهر رشت در تسهیل گری در انعقاد قرارداد با سرمایه گذاران شد.
مریم گل احضار ضمن تقدیر از اعضای شورا در حمایت از سرمایه گذار و انعقاد قرارداد سرمایه گذاری، گفت: تاکنون چند مرحله فراخوان سرمایه گذاری گذاشته شد. فراخوان فیبر نوری و خرید اتوبوس انجام شده است. طرح ایجاد اقامتگاه مسافر در میدان گیل نیز انجام شده بود که به دلیل نوسان قیمت ارز اجرا نشد.
وی افزود: برای پارک ۴۵۰ هکتاری لاکان یک سرمایه گذار اعلام آمادگی کرده ولی مدت بهره برداری یعنی ۵ سال مورد موافقت ایشان نیست و برای آورده حداقل ۱۰۰ میلیارد، برای ۵ سال بهره برداری، حاضر به سرمایه گذاری نیست و ما تلاش داریم به کمک نمایندگان و دیگر مسئولان منابع طبیعی تقاضای بهره برداری را به ۳۰ سال افزایش دهیم ولی هنوز موافقت های استانی انجام نشده است.
گل احضار افزود: بسته سرمایه گذاری مجموعه خوراک و سلامت را در زمین ساختمان اداری سازمان پارکها آماده کرده ایم و ۳ سرمایه گذار اعلام آمادگی کرده اند. زمین آن مکان ملک با ارزشی است اما کاربری آن فضای سبز است و می باید کاربری آن تغییر یابد.
وی درباره بسته های سرمایه گذاری کافه کتاب، پارک آبی و جنگل سراوان نیز توضیحاتی ارائه داد.
فرهام زاهد در این باره گفت: افرادی که در کمیته تغییر کاربری هستند، اول به طرح نگاه می کنند، بعد مجوز تغییر کاربری می دهند.
وی خواستار ارائه طرح هایی با توجیه اقتصادی شد.
زاهد ادامه داد: چه فاکتوری نقش دارد که املاک شهرداری حاضر نیست که لیست املاک قابل سرمایه گذاری را در اختیار واحد سرمایه گذاری بگذارد.
عضو شورا افزود: متاسفانه هر واحد در شهرداری جزیره ای برای خود ساخته و جدا از دیگر واحدهای شهرداری و با هر مدلی که می خواهد آن را اداره می کند و این اشکال اول به ما که اینجا نشسته ایم و در درجه دوم به مدیران شهرداری بر می گردد.
وی تاکید کرد: ما به عنوان عضو شورا و یا مدیر شهرداری فقط باید تسهیل گری کنیم. فقط باید امکانات و داده ها را به سرمایه گذار بدهیم. باید مخفی کاری ها در شهرداری جمع شود.
عاقل منش هم پیرامون زمین خیابان پرستار گفت: باید برای مکان اداری سازمان پارکها فکری شود و یک ساختمان اداری مناسب درنظر گرفته شود.
بهراد ذاکری نیز ضمن انتقاد از عدم پیگیری مصوبات شورا، بیان داشت: شورا به مکانی تبدیل شده که فقط حرف می زنیم و پیگیری صورت نمی گیرد. اعضای شورا موارد را مطرح می کنند ولی در حوزه های شهرداری مصوبات شورا پاس کاری شده و به نتیجه نمی رسد. تا زمانیکه اینجا بنشینیم و ناراحت باشیم از اینکه هنوز لیست درستی از املاک نداریم، به نتیجه نمی رسیم.
عضو شورا ابراز کرد: بارها نسبت به دریافت هزینه آموزش و سلامت از کارگران تذکر دادم و گفتم هزینه دریافت می شود ولی آموزش داده نمی شود. دستکش مناسب و چکمه و لباس به کارگران تحویل داده نمی شود. ولی در لیست هزینه ها قید می شود. وقتی ناظران سازمان پسماند از ۲۵ نفر به ۵ نفر کاهش می یابد، وضعیت نظارتی هم بدتر می شود.
ذاکری افزود: اگر در حوزه های مختلف بخواهیم به نتیجه برسیم باید یک انسجامی بین مدیران شهرداری صورت گیرد. مانند قرارداد خرید نردبان آتش نشانی که هنوز پول آن پرداخت نشده است و یا مانند پروژه کانال ژ۵ که کلنگ زنی میشود ولی برای احداث رینگ نه مطالعه شده و نه تملک صورت گرفته است.
چگونه می توان از دل آن سرمایه گذار تعریف کرد.
وی خواستار ایجاد یک معاونت برای پیگیری در مصوبات شورا شد و گفت: چندین بار باید برای مشکلات سخن بگوییم، حل برخی از مشکلات فقط مربوط به بی پولی نیست. بخش عمده به مدیران شهرداری برمی گردد. مدیران نه فکر موثر دارند و نه پاسخگو هستند و مدیران شهرداری از فاصله بین اعضای شورا سو استفاده می کنند.