صفیر گیلان،رهبر معظم انقلاب اسلامی سال ۱۴۰۱ را «سال تولید، دانش بنیان و اشتغال‌آفرین» نامگذاری کردند.

به گزارش خبرنگار سیاسی صفیر گیلان؛

نام سال ۱۴۰۱ توسط رهبری مشخص شد. رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به‌مناسبت آغاز سال ۱۴۰۱ هجری شمسی نام سال ۱۴۰۱ را مشخص کردند. متن پیام های نوروزی رهبری و نام سال ۱۴۰۱ اعلام شد. رهبر معظم انقلاب اسلامی نام سال ۱۴۰۱ “تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین” را اعلام کردند.

نام سال 1401 توسط رهبری مشخص شد | متن پیام نوروزی رهبری در سال 1401

رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به‌مناسبت آغاز سال ۱۴۰۱ هجری شمسی، با تبریک عید نوروز و ایام ولادت خورشید فروزان عالم وجود، حضرت بقیهالله الاعظم(عج) به ملت بزرگ ایران و همه ملت‌های همدل، و با تبریک ویژه به خانواده‌های معظم شهیدان و همچنین جانبازان، ایثارگران و خدمتگزاران ملت در میدان‌های مختلفِ علم، سلامت، امنیت و مقاومت، سال جدید را سال «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» نامگذاری کردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سال ۱۴۰۰ را نیز همچون سالهای دیگر سالی توأم با فرازها و فرودها برشمردند و گفتند: انتخابات مهم و بزرگ ریاست جمهوری یکی از مهمترین فرازها و شیرینی‌های سال قبل بود که مردم با وجود خطر شدید بیماری همه‌گیر کرونا، با شرکت در انتخابات، دولتی تازه‌نفس را به میدان آوردند که بر اساس نشانه‌های موجود، دولتی مردمی و دارای ریل جداگانه از دولت محترم قبل است و امیدهایی را در مردم زنده کرده است.

ایشان مقابله جدی با کرونا و کاهش قابل توجه تلفات در اثر تأمین واکسن برای همگان را از دیگر فرازهای سال ۱۴۰۰ خواندند و در بیان نقطه اوج دیگری از حوادث این سال خاطرنشان کردند: در بخش‌های مختلف علم و فناوری از تولید چند نوع واکسن معتبر تا پرتاب ماهواره، کارهای بزرگی انجام شد.

رهبر انقلاب، اعتراف آمریکایی‌ها به شکست خفت‌بار آنها در فشار حداکثری علیه ایران را از دیگر شیرینی‌های سال ۱۴۰۰ در عرصه جهانی دانستند و افزودند: ایستادگی مردم موجب این پیروزی شد و در واقع این ملت ایران بود که پیروز شد.

ایشان در بیان پیام حوادث متعددی که در سال ۱۴۰۰ در نقاط دیگر جهان رخ داد، تأکید کردند: این حوادث همگی درستیِ راه ملت ایران در مقابل استکبار را نشان داد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «تنگیِ معیشت مردم، مسئله گرانی‌ها و تورم» را تلخ‌ترین موضوع سال ۱۴۰۰ دانستند و افزودند: مشکلات اقتصادی علاج‌پذیر است و حتماً باید علاج شود البته عجله و توقع رفع دفعی آنها واقع‌بینانه نیست اما امیدواریم بخشی از آنها در سال جدید که سال اول قرنِ ۱۵ هجری شمسی است، برطرف شود.

ایشان در ادامه هدف از تعیین شعار سال را جهت‌دهی به حرکت مسئولان دستگاهها و آحاد مردم دانستند و افزودند: در بعضی از سالها متناسب با شعار سال توفیقات خوبی به دست آمد اما در بعضی سالها نیز کم‌کاری‌هایی وجود داشت. البته در سال ۱۴۰۰ که سال «تولید؛ پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» بود، کارهای خوبی انجام شد که باید ادامه پیدا کند.

رهبر انقلاب در بیان علت تمرکز بر مسئله تولید در سالهای اخیر، گفتند: تولید، کلید حل مشکلات اقتصادی و راه اصلی عبور از دشواری‌های اقتصادی است، ضمن اینکه رشد اقتصادی، افزایش اشتغال، کاهش تورم، افزایش درآمد سرانه، بهبود رفاه عمومی و همچنین افزایش اعتماد به نفس و عزت ملی در گرو رونق و رواجِ اکسیری به نام تولید ملی است که تکیه بر آن در این سالها تأثیرهای خوبی نیز داشته است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: امسال نیز همچنان بر مسئله تولید تأکید می‌کنم، البته بر لایه و چهره جدیدی از تولید یعنی تولیدِ «دانش‌بنیان» و «اشتغال‌آفرین».

ایشان معیار قرار دادن تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین را موجب حرکت رو به جلو و محسوس در همه اهداف اقتصادی دانستند و افزودند: بنابراین شعار سال ۱۴۰۱ عبارت است از «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین».

رهبر انقلاب با تأکید بر توصیه سال قبل خود مبنی بر اکتفا نکردن به کارهای سطحی همچون درج نام سال بر تابلوی خیابان‌ها و یا بر روی سربرگ دستگاهها، گفتند: تحقق شعار امسال نیاز به سیاستگذاری دارد البته با تحرکی که از رئیس‌جمهور محترم و همکاران‌شان مشاهده می‌شود، ان‌شاءالله این شعار روی زمین نخواهد ماند اما هر چه بیشتر کار و تلاش شود بهتر خواهد بود.

در این سال مقام معظم رهبری عنوانسال امام خمینی (ره) را برای آن سال انتخاب نمودند و پس از آن این نام‌گذاری به شکل یک سنت همه ساله تکرار می‌گردد. فلسفه‌ این کار جلب توجه مردم به یک ارزش و یک اولویت کاری خاص خطاب به دولت و ملت است.

پیامهای رهبر انقلاب به مناسبت آغاز سال جدید :

۱۳۶۹: تاکید بر «تحول درونی و اصلاح امور»

۱۳۷۰: تاکید بر «صبح روشنی»

۱۳۷۱: تاکید بر «تحکیم معنویت»

۱۳۷۲: تاکید بر «عدالت اجتماعی»

۱۳۷۳: تاکید بر «صرفه‌جویی»

۱۳۷۴: تاکید بر «وجدان کاری، انضباط اجتماعی، انضباط اقتصادی»

۱۳۷۵: تاکید بر «ضرورت پرهیز از اسراف و حفظ ثروت و منابع عمومی کشور»

۱۳۷۶: تاکید بر «توجه به معنویات و فضایل اخلاقی»

۱۳۷۷: تاکید بر «صرفه‌جویی و پرهیز از اسراف، قناعت و پایداری بر مواضع اسلامی و انقلابی»

۱۳۷۸: سال امام خمینی (ره) نامیده شد.

۱۳۷۹: سال امام علی بود. دلیل آن نیز وجود دو عید غدیر در آن سال بود.

۱۳۸۰: سال اقتدارملی و اشتغال‌آفرینی نامیده شد

۱۳۸۱: به عنوان سال عزت و افتخار حسینی نامگذاری شد.

۱۳۸۲: سال خدمت‌گزاری.

۱۳۸۳: سال پاسخگویی بود.

۱۳۸۴: تحت عنوان سال همبستگی ملی و مشارکت عمومی نامگذاری شد.

۱۳۸۵: سال پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله.

۱۳۸۶: سال اتحاد ملی، انسجام اسلامی.

۱۳۸۷: نوآوری و شکوفایی.

۱۳۸۸: حرکت به سمت اصلاح الگوی مصرف.

۱۳۸۹: همت مضاعف، کار مضاعف.

۱۳۹۰: جهاد اقتصادی.

۱۳۹۱: تولید ملى و حمایت از کار و سرمایه‌ ایرانى.

۱۳۹۲: حماسه‌ی سیاسی و حماسه‌ی اقتصادی

۱۳۹۳: اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی

۱۳۹۴: دولت و ملت، همدلی و همزبانی

۱۳۹۵:اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل

۱۳۹۶ : اقتصاد مقاومتی، تولید – اشتغال

۱۳۹۷ : حمایت از کالای ایرانی

۱۳۹۸ : رونق تولید

۱۳۹۹ : جهش تولید

۱۴۰۰ : تولید ، پشتیبانی ها ، مانع زدایی ها

۱۴۰۱ : سال “تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین”