صفیر گیلان؛جهانی تصریح کرد؛ در چهل و پنجمین اجلاس کمیته میراث جهانی مطرح و دیفر(رفع ایراد و بررسی در اجلاس سال‌های بعد) شد ولی دیفر شدن پرونده به این معنی است که ایران می‌تواند پس از رفع ایرادات مطرح شده دوباره پرونده را برای ثبت جهانی ارسال کند.

اختصاصی/صفیر گیلان؛ولی جهانی امروز در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت روز جهانی جهانگردی و هفته گردشگری، با اشاره به ظرفیت‌های منحصر به فرد گردشگری در استان، گیلان را یکی از قطب‌های گردشگری کشورخواند و گفت: به مناسبت هفته گردشگری بیش از ۳۰۰ برنامه شاخص با شعار «گردشگری و سرمایه‌گذاری‌های سبز» در استان اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه در شش ماه نخست امسال ۵۷ میلیون گردشگر به استان سفر کردند که در این ایام حدود ۶۲ میلیون نفرشب گردشگر در مراکز تاسیساتی استان اقامت داشتند که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۳ درصد رشد داشته است، تصریح کرد: بیش از هشت میلیون گردشگر از اماکن تاریخی و موزه‌های استان بازدید داشتند که نسبت به مدت مشابه ۲۷ درصد رشد داشته است.

جهانی ادامه داد: ۱۱۲ هتل، ۵۰۰ هتل آپارتمان، یک بوتیک هتل، ۱۰۲ مجتمع گردشگری، ۵۲ مهمان‌پذیر، ۲۶۴۹ خانه مسافر، ۱۹ مجمتع سرگرمی و تفریحی، ۱۶۱ اقامتگاه بوم‌گردی و سنتی، ۳۸۲ واحد پذیرایی بین راهی، ۳۰ اسکله گردشگری و ۸۴ دفتر خدمات مسافرتی و جهانگردی در استان فعالیت می‌کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان با بیان اینکه بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر در حوزه تأسیسات گردشگری مشغول به فعالیت هستند، گفت: تقویت گردشگری روستایی و ارائه آموزش‌های لازم در این حوزه بسیار اهمیت دارد وتاسیسات گردشگری، بستری مهم برای کارآفرینی است، لذا برپایی ۳۰ کارگاه آموزشی با محوریت گردشگری برنامه ریزی شده است.

وی از برپایی ۱۲ جشنواره فرهنگی و گردشگری در هفته گردشگری خبر داد و گفت: برپایی ۱۷ میز خوراک و تور شهرگردی در ۱۷ شهرستان گیلان از مهم‌ترین برنامه‌های اداره‌کل میراث فرهنگی استان گیلان در این هفته است.

جهانی با اشاره به تنوع جشنواره‌های فرهنگی و گردشگری گیلان، گفت: برپایی جشنواره شاه بلوط در ویسرود شفت، خرمن درچاپار خانه خمام،نان تمیجان،جشنواره غذاهای محلی در تالش،جشنواره غذا و لباس های محلی اقوام شهرستان رودبار، خیک پنیر اطاقور، خرمن خطیب گوراب فومن، کباب سنتی نازک‌سرای آستانه، بادام زمینی آستانه اشرفیه ،جشنواره یخ در بهشت سنتی خمام، برنج دم سیاه آستانه از جمله ویژه‌برنامه‌های هفته گردشگری در استان است، این جشنواره‌ها با هدف معرفی ظرفیت‌های گردشگری و توانمندی روستائیان برگزار می‌شود.

وی از بهره برداری ۵۳ پروژه در هفته گردشگری با اعتبار ۱۵۰۰ میلیارد تومانی خبر داد و گفت: با افتتاح این پروژه‌های حدود ۱۰۰۰ اتاق و ۱۲۱۰ تخت به ظرفیت اقامتی گیلان افزوده و برای ۵۰۰ نفر شغل ایجاد می‌شود، همچنین افتتاح پنج کارگاه صنایع دستی، برپایی نمایشگاه ملی صنایع دستی از ۳ تا ۹ مهرماه از دیگر برنامه‌های هفته گردشگری استان هستند.

مدیرکل میراث فرهنگی گیلانبا تاکید بر اینکه پرونده ثبت جهانی ماسوله برگشت نخورده بلکه ایراداتی بر پرونده وارد است در پاسخ به رسانه صفیر گیلان گفت:سهمیه و پرونده ایران در سازمان یونسکو برای ثبت ماسوله محفوظ  و مطرح  است که انشالله با رفع ایرادات در تیر ماه سال ۱۴۰۳ ماسوله در  فهرست ثبت جهانی قرار خواهد گرفت.

به گفته ولی جهانی مدیرکل میراث فرهنگی گیلان پرونده ثبت جهانی ماسوله که در سال ۱۴۰۰ زیر نظر دفتر ثبت کل آثار تهیه شده و به یونسکو ارسال شده بود به دلایلی با تصمیم کمیته میراث جهانی دیفر شد.

وی افزود:نعیمه احمد بن کاری نماینده یونسکو در اول مهر ماه سال ۱۴۰۱ به این استان سفر کرده و در دیدار با استاندار گیلان  و بازدید از شهرک تاریخی ماسوله از نزدیک کارهای بسیار خوبی که توسط مردم و مسؤولان در این زمینه انجام شده  بود را ارزیابی و افزودند که ماسوله ظرفیت‌های زیادی برای پیوستن و تبدیل شدن به سایت جهانی را دارد.

جهانی تصریح کرد؛ در چهل و پنجمین اجلاس کمیته میراث جهانی مطرح و دیفر(رفع ایراد و بررسی در اجلاس سال‌های بعد) شد ولی دیفر شدن پرونده به این معنی است که ایران می‌تواند پس از رفع ایرادات مطرح شده دوباره پرونده را برای ثبت جهانی ارسال کند.

در این نشست که با حضور اصحاب محترم رسانه گیلان برگزار شد ولی جهانی مدیرکل میراث فرهنگی گیلان، رضا حسن پور معاونت برنامه ریزی و سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی گیلان، حمید رضا آذر پور،عباسی مدیر عامل جامعه هتل داران ،مطلبی رئیس جامعه خدمات مسافری گیلان،موسوی رییس جامعه مهمان پذیران گیلان و همچنین خانم دکتر نعمتی مسئول بوم گردی حضور داشتند.

عکس/زلیخا صفری

 

  • نویسنده : دبیر؛زلیخا صفری راسته کناری