حسین نژاد گفت: سطح اشتغال بیمه اجباری کارفرما در گیلان بسیار پایین است و این موضوع یکی از چالش‌های استان گیلان محسوب می‌شود.

به گزارش خبری صفیرگیلان  از رشت، علی حسین نژاد شامگاه جمعه (۲۳ دی) در گفت‌و‌گوی خبری اظهار داشت: تامین اجتماعی ۱۸ نوع خدمت را به افراد تحت پوشش خود ارائه می‌دهد که مهمترین آنها بازنشستگی، از کارافتادگی، مستمری بازماندگان، درمان، غرامت دستمزد ایام بیماری و بارداری و پروتز است.

مدیرکل تامین اجتماعی استان گیلان با بیان اینکه چالش‌های این سازمان در مقایسه با کشور بسیار زیاد است عنوان کرد: مهمترین چالش تامین اجتماعی در استان گیلان ضریب پشتیبانی پایین است به طوریکه در دهه ۶۰ به ازای هر ۱۵ بیمه شده یک مستمری بگیر داشتیم اما این میزان هم اینک به زیر سه درصد رسیده یعنی به ازای هر بازنشسته ۲.۹ دهم بیمه پرداز در استان گیلان داریم و این یک زنگ خطر بزرگ محسوب می‌شود.

 

حسین نژاد تصریح کرد: تامین اجتماعی گیلان امسال فقط حدود ۱۶ هزار پرونده انتقالی داشت این به خاطر آن است که بسیاری از افراد از گیلان برای کار مهاجرت کرده و سپس مجددا در زمان بازنشستگی به استان خود مراجعت می‌کنند.

 

وی اذعان کرد: سطح اشتغال در استان گیلان که دارای بیمه اجباری کارفرما هستند بسیار پایین است و با ظرفیت بسیار کمی در حال کار در شهرک‌های صنعتی هستند بنابراین این عامل هم باعث می‌شود تا ضریب پشتیبانی در گیلان کاهش پیدا کند.

 

مدیرکل تامین اجتماعی استان گیلان تعداد مستمری بگیران استان را ۱۷۳ هزار نفر اعلام کرد و اظهار داشت: امیدواریم مطالبات تامین اجتماعی توسط دولت پرداخت شود زیرا با پرداخت این مطالبات تامین اجتماعی می‌تواند مشکلات خود را حل و فصل کند.

 

حسین نژاد در مورد پوشش بیمه‌ای بانوان خانه‌دار هم خاطرنشان کرد: با اقدامات به عمل آمده زنان خانه‌دار از سن ۱۸ سال تا ۵۰ سال می‌توانند با کمترین پرداختی و با سه نرخ  ۱۲ درصد، ۱۴ درصد و ۲۶ درصد بیمه شده و به ازای سرانه پرداختی از حقوق تامین اجتماعی و درمانی بهره‌مند شوند.

 

  • منبع خبر : شبستان